کوفته تبریزی، این گرادلیهای خوشمزه و اصیل از خطه سرسبز آذربایجان آمدهاند و به روح آدمی نشاطی مضاعف میبخشند. در هنگام نوشتن این دستور پخت ناگهان به یاد تیتری افتادم که خبر از ثبت ملی کوفته تبریزی میداد! به واقع یکی از لحظات ناب من در زندگیام آن لحظاتی بود که از مادرم سوال میکردم: غذا چی داریم؟ و در پاسخ میشنیدم که: کوفته. ☺️
پس تا وقت هست شما نیز این لحظات ناب و برای عزیزان تان رقم بزنید. در ادامه به طرز تهیه کوفته تبریزی می پردازیم و نکاتی را در مورد جلوگیری از وا رفتن کوفته تبریزی اصل در بین آموزش خاطر نشان میکنیم.
مواد مورد لازم جهت تهیه کوفته تبریزی
گوشت چرخ کرده نیمه چرب | 250 تا 300 گرم |
لپه | 4 قاشق غذاخوری |
برنج | 5 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
پیاز | 2 عدد متوسط |
سبزی معطر | به دلخواه 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 2 قاشق غذا خوری |
پودر جوز هندی | نصف قاشق چایخوری |
پودر فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه کوفته تبریزی و جلوگیری از وا رفتن آن
1- برای پخت کوفته تبریزی ابتدا لپهها را جداگانه در آب بپزید تا کاملا پخته شوند.
2- سپس برنج را بشوید و کمی خیس دهید و در ظرفی مناسب با مقداری آب و نمک روی حرارت بالا قرار دهید تا بجوشد و آب آن کاملا کشیده شود. پس از آن که آب برنج کشیده شد آن را کنار بگذارید تا سرد شود.
3- حال باید یک عدد پیاز را رنده کنید و حتما آب آن بگیرید.
4- سپس پیاز رنده شده را به همراه لپه پخته شده و گوشت چرخ کرده را داخل غذا ساز بریزید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
5- بعد از اینکه مواد کاملا با هم ترکیب شد، آن را به ظرف بزرگتری انتقال دهید. و به آن سبزی تازه معطر یا خشک شده، تخم مرغ، برنج نیمه پز، نمک – فلفل – زردچوبه و جوز هندی رنده شده را اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید. (ورز دادن خود یک ورزش خوب برای مچهاست 😎)
6- این ورز دادن را آنقدر ادامه دهید تا مواد حالت چسبدگی پیدا کند و به دست بچسبد.
7- حال که ورز دادن تمام شد، با یک کیسه فریزر روی آن را بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. (یک استکان چای برای خود بریزید و بنوشید تا برویم به سراغ ادامه دستور پخت کوفته تبریزی)
8- مرحله تهیه سس کوفته تبریزی
الف – در مراحل قبل مواد کوفته آماده شد و در یخچال استراحت دادیم. حال باید به فکر تهیه سس کوفته تبریزی باشیم.
ب- برای تهیه سس کوفته تبریزی یک عدد پیازی که برایمان مانده است را ریز خرد می کنیم و با کمی روغن تفت میدهیم. تا پیاز ها به قول معروف نیمه طلایی شوند. حتما به یاد داشته باشید در هنگام تفت پیاز کمی زردچوبه به آن اضافه کنید تا خوشرنگ و خوشطعمتر شود.
ج- حال رب گوجهفرنگی را به پیازها اضافه کنید و کاملا تفت دهید تا رنگ و روی رب باز شود. (به قول مادرم غذای بی رب غذا نیست!) سپس کمی نمک و فلفل سیاده هم اضافه کنید.
د- در این مرحله باید یک تا یک و نیم پیمانه آب درداخل ظرف بریزید و ظرف را بگذارید تا روی حرارت جوش بیاید. سپس از اینکه جوش آمد حرارت را کم کنید.

دستور تهیه کوفته تبریزی
9- حال که سس کوفته تبریزی تقریبا آماده شد، میرویم به سراغ مواد کوفته که در یخچال استراحت داده بودیم. گویا وقت استراحت به پایان رسیده است.
10- هنگام درست کردن کوفته ها، یک بار دیگر مواد را ورز دهید.
11- به انداره یک پرتقال از مواد کوفته را بردارید. به آن شکل دهید تا گوله شوند. (حتما در این هنگام یک کاسه آب کنارتان بگذارید تا مواد کوفته به دستتان نچسبد).
12- بیان این نکته در بین طرز تهیه کوفته تبریزی خالی از لطف نیست که بسیاری از کوفته پزان حرفهای، وسط گردالی کوفته نصف تخم مرغ آبپز، گردو و زرشک یا آلو میریزند که البته مقدار و تعداد آن کاملا اختیاری است. اما پیشنهاد می دهم حداقل زرشک یا آلو را بریزید تا خوشمزه تر شوند.
13- حال که یکبهیک این عزیزان جان را گردالی کردید، داخل ظرف سس قرار دهید. حرارت را کم کنید و با ملاقه مقداری از سس را روی کوفته ها بریزید تا رنگ کوفته رنگ سس به خود بگیرد.
14- به یاد داسته باشید که حتما سس باید تا نیمه های کوفته ها را پوشانده باشد. حال درب ظرف را ببندید تا به مدت 40 دقیقه کوفته ها در آب سس بخوابند و آرام بگیرند.
15- در این حین هرزگاهی به کوفته سر بزیند و آب سس را روی آن بریزید تا نکند که خشک شود. فقط دقت کنید بعد از پخت کوفته ها آنها را در آب سسش نگه ندارید چون ممکن است وا برود و خراب شود.
به همین راحتی به همین خوشمزگی کوفته تبریزی شما آماده شد. آن ها را داخل ظرفی مناسب بگذارید و با سبزی و پیاز آن را تزئین کنید.
نکات تکمیلی در باب کوفته تبریزی
طرز تهیه کوفته تبریزی
دستور پخت کوفته تبریزی برای 6 نفر به همراه نکاتی جهت وا نرفتن کوفته ها
نوع: ناهار - شام
سبک آشپزی: تبریزی
کلمات کلیدی: کوفته تبریزی
بازده دستورالعمل: 6 نفر
کالری: 250
زمان آماده سازی: PT1H
زمان پخت و پز: PT1H
زمان کل: PT2H
اجزاء دستورالعمل:
- گوشت چرخ کرده نیمه چرب 250 تا 300 گرم
- لپه 4 قاشق غذاخوری
- برنج 5 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ 1 عدد
- پیاز 2 عدد متوسط
- سبزی معطر به دلخواه 2 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- زردچوبه 2 قاشق غذا خوری
- پودر جوز هندی نصف قاشق چایخوری
- پودر فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- نمک به میزان لازم
راهنمای دستورالعمل: فقط دقت کنید بعد از پخت کوفتهها آنها را در آب سس نگه ندارید چون ممکن است وا برود و خراب شود.
5
ثبت ديدگاه