خورش کرفس یکی از غذاهای لذیذ ایرانی است. این غذای سنتی و خوشمزه ایرانی، طرفداران بسیاری دارد و زینت‌بخش سفره‌های ما ایرانیان است. در ادامه مجله آشپزی کیان را دنبال کنید تا به دستور پخت خورش کرفس به روش رستورانی بپردازیم.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
کرفس ۴۰۰ گرم
نعناع ۵۰ گرم
جعفری ۱۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
روغن و زردچوبه به اندازه کافی
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
آبلیمو یا آبغوره به مقدار دلخواه

دستور پخت خورش کرفس مجلسی

1- قبل از هر کاری در مرحله ابتدایی، برگ‌های کرفس را از ساقه‌های آن جدا کنید. سپس ساقه‌ها را بشویید و به صورت قطعات یک سانتی خرد کنید و کناری بگذارید.

2- حال دراین مرحله از تهیه خورش کرفس باید، پیازها را نگینی خرد کنید و به همراه مقداری روغن تفت دهید تا پیاز نرم و شفاف شود. سپس مقداری زردچوبه به پیازها بزنید و تفت دادن را ادامه دهید تا کاملا یکدست شوند.

3- گوشت‌ها را از قبل به صورت قطعات متوسط خرد کنید تا در لحظه درست کردن خورش کرفس وقت‌تان کمتر گرفته شود. قطعات گوشت را بشویید و درون قابلمه پیازهای تفت داده شده بریزید.

4- در این مرحله باید گوشت‌ها را کمی تفت دهید تا تغییر رنگ داده و سرخ شوند. این نکته را فراموش نکنید که حد تفت دادن بسیار مهم است. تفت دادن به میزان مناسب باعث خوشمزه‌تر شدن گوشت می‌شود و بیش از حد تفت دادن باعث سفت و دیرپز شدن گوشت می‌شود.

5-اگر تمایل دارید یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی به گوشت‌ها و پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی رب از بین برود. (نکته: یادتان باشد که رب گوجه‌فرنگی به خوش کرفس شما طعم و رنگ بهتری می‌دهد.)

6- در این مرحله ساقه‌های کرفس را که در مرحله اول خرد کرده بودید به قابلمه اضافه کنید و فقط برای اینکه حالت خود را در زمان پخت خورش حفظ کنند کمی تفت دهید. ( نکته: البته زیاد تفت ندهید تا ساقه‌‎ها خشک نشوند)

7- پس از اینکه ساقه‌های کرفس را تفت دادید، باید دو تا سه لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت و ساقه‌های کرفس با حرارت بسیار ملایم بپزند.

8- چیزی حدود 2 ساعت زمان لازم دارد تا گوشت و ساقه‌های کرفس به آرامی بپزند و به خورد یکدیگر بروند. در این مدت شما بیکار نباشید و برگ‌های کرفس، نعناع و جعفری را به صورت ساطوری خرد کنید و به همراه کمی روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند. (نکته: چنانچه تمایل دارید رنگ خورش شما تیره شود، باید سبزی‌ها را زیاد تفت دهید.)

9- زمانی که یک ساعت از زمان جوشش گوشت و ساقه ها گذشت، سبزیجات تفت داده شده را به قابلمه خورش اضافه کنید.

10- زمانی که گوشت به طور کامل پخت، مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه سایر ادویه‌جات دلخواه تان به خورش بزنید. سپس بگذارید 45 دقیقه دیگر بر روی حرارت کم بماند تا روغت بیاندازد و یا به عبارتی خورش کرفس جا بیفتد.

11- یک نکته بسیار مهم در هنگام سرو خورش کرفس این است که باید، آب خورش بسیار کم باشد تا ظاهر شکیل تر و مجلسی‌‎واری داشته باشد. سپس خورش کرفس را به همراه برنج سرو کنید.

نکات پخت خورش کرفس

گوشت مناسب خورش کرفس

مناسب ترین گوشت برای تهیه خورش کرفس، گوشت گوسفند سردست است. اما اگر از گوشت گوساله استفاده می‌کنید از مغز ران گوساله استفاده کنید تا خورش کرفس لذیذی داشته باشید.

طعم دهنده ها و ادویه ها

ادویه‌جات و چاشنی‌های غذا برای یک خورش کرفس جا افتاده می‌تواند، آبغوره یا آب لیمو ترش باشد. فلفل سیاه و ادویه کاری را هم فراموش نکنید.

اما اگر عاشق اضافه کردن لیمو عمانی به انواع خورش‌ها به خصوص خورش کرفس هستید، حتما به ازای هر نفر می‌توانید یک لیمو عمانی به خورش اضافه کنید. نکته مهم در مورد اضافه کردن لیمو عمانی این است که حتما تخم‌های داخل لیمو عمانی را خارج کنید و در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش به آن اضافه کنید. زیرا اگر از ابتدای پخت لیمو عمانی را به خورش اضافه کنید، خورش طعم تلخی می‌گیرد.

خورش کرفس با گوشت مرغ

در صورتی که تمایل دارید خورشت کرفس را با گوشت مرغ تهیه کنید توصیه می کنیم که گوشت مرغ را مقداری بیشتری نسبت به گوشت قرمز در نظر بگیرید. مثلا برای ۴ نفر می‌توانید تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید. روش پخت خورشت کرفس با گوشت مرغ و گوشت قرمز یکسان است و تفاوتی با هم ندارد.