شامی کباب آبدار؛ یک غذای بین المللی و خوشمزه است که دستورپخت‎های متنوعی دارد. طرز تهیه این غذای لذیذ همچون شامی کباب است. در این دستور شامی کباب علاوه بر اینکه در فر تهیه می شود، به همراه آب، سیب‎زمینی، گوجه فرنگی و فلفل سبز تهیه می‌شود.

بسیاری از افراد شامی کباب را دوست دارند اما با توجه به این که شامی کباب غذای خشکی است معمولا آن را در الویت اول خود قرار نمی‌دهند. به شما پیشنهاد می‌کنم برای یک‌بار هم که شده شامی کباب را با این روش طبخ نمایید تا علاوه بر تجربه یک لذت آشپزی با شامی کباب آبدار هم آشنا شوید. در ادامه مجله آشپزی کیان را دنبال کنید تا به دستور پخت شامی کباب آبدار بپردازیم.

مواد لازم برای ۲ نفر

گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
پودر سوخاری ریز ۲ قاشق غذاخوری
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۲ عدد متوسط
فلفل سبز ۲ عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت شامی کباب آبدار

مرحله اول

در ابتدا برای تهیه شامی کباب آبدار باید پیاز را به صورت ریز رنده کنیم. سپس آب پیاز را با فشار دست می‌گیریم و آب اضافی را کناری می‌گذاریم. در ادامه پیاز رنده شده را در کاسه‌ای مناسب می‌ریزیم.

مرحله دوم

حال باید گوشت چرخ کرده را به همراه پودر سوخاری و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه می‌کنیم و مواد را به خوبی مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند، لازم به ذکر است که مواد باید به مدت ۱۰ دقیقه با دست ورز داده شوند.

مرحله سوم

در این مرحله باید روی کاسه سلفونی بگشیم و به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهیم. پس از گذشت مدت زمان استراحت مواد شامی را از یخچال خارج می‌کنیم .

مرحله چهارم

تابه‌ای مناسب را روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن به درون آن می‌ریزیم تا داغ شود. حال به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه شامی کباب را برداشته و آنرا به صورت گرد یا بیضی به سلیقه خود شکل می دهیم.

مرحله پنجم

شامی کباب‌ها را یک به یک داخل تابه می‌انداریم تا سرخ شوند. زمانی که یک طرف آن سرخ شد، پشت‌و‌رویشان می‌کنیم تا روی دیگر نیز شرخ شوند .

مرحله ششم

زمانی که تمام شامی کباب‌ها سرخ شدند، آنها را به در ظرفی قرار می‌‍دهیم. حال کمی دیگر روغن به تابه اضافه می‌کنیم و رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه می‌کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا کاملا سرخ شود.

مرحله هفتم

حال باید مقداری آب یا آب گوشت به تابه حاوی رب تفت داده شده اضافه کنیم. سپس سیب‌زمینی‌ها را پوست می گیریم و به صورت ۴ قاچ خرد می‌کنیم و به تابه اضافه می کنیم. در ادامه گوجه‌فرنگی‌ها را به تابه اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

پس از انجام مرحله هفتم طرز تهیه شامی کباب آبدار، باید فلفل سبز را به همراه شامی های سرخ شده به تابه اضافه کنیم و درب تابه را بگذاریم تا سیب‌زمینی‌ها به خوبی پخته شوند و مایع درون تابه نیز به غلظت دلخواه برسد.

مرحله نهم

در پایان پس از آن که مایع درون شامی کباب غلیظ شد، شامی کباب‌های آبدار خوشمزه را به همراه دیگر مواد داخل ظرف می‌کشیم و به همراه برنج سرو می‌کنیم. البته بدون برنج و با نان هم بسیار خوشمزه است.